Vești proaste pentru reprezentanții HoReCa. Barurile și restaurantele din Constanța rămân închise în interior

Publicat: 09/01/2021 | 15:44

Reprezentanţii sectorului Horeca din Constanţa așteaptă cu nerăbdare data de 14 ianuarie, atunci când CJSU (Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă) vor decide dacă barurile și restaurantele vor fi deschise și in interior.

Prefectul Silviu Coșa spune că totul depinde de cum va evolua incidența ratei de infectare a coronavirusului care se va înregistrat, în urma perioadă.

„Știm că toată lumea dorește să se deschidă restaurantele la interior chiar și la 30 din capacitate. Vom putea lua o hotărâre abia după o întrunire a CJSU care probabil că va fi pe data de 12 ianuarie. Dacă rata incidenței pe județ va fi între 1,5 si 3,00, atunci vom putea deschide restaurantele la interior cu restricțiile care se știu.

Dacă nu, vor rămâne în continuare deschise doar terasele. În municipiul Constanța, cel mai probail restaurantele vor rămâne închise la interior”, a spus prefectul, citat de replica de constanța.

Constanța a ieșit din carantină

Începând cu 1 ianuarie, carantina din orașul Constanța a fost ridicată. în 20 noiembrie, ea a fost instituită din cauza ratei de infectare care era la acel moment de 9,35 de cazuri la mie. În acest moment incidența este de 4,24 cu 1325 de cazuri active, iar pe județ este de 2,91 cu 2239 de cazuri active.