Vești proaste! Decizia luată de Nelu Tătaru după numărul-record de cazuri de astăzi: „De la 1 iulie…”

Publicat: 25/06/2020 | 13:17

Veste proastă pentru toți românii! Astăzi, 25 iunie, s-a înregistrat un număr-record de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai exact, de la ultima informare au fost raportate alte 460 noi cazuri de infectare cu COVID-19, mult mai multe chiar și decât în perioada stării de urgență.

Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, Nelu Tătaru a luat o decizie radicală. Deși s-a vorbit de introducerea unor noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iulie, Ministrul Sănătății a declarat că acest lucru nu ar mai putea fi posibil, din cauza numărului mare de cazuri de infectare din ultimele 24 de ore.

NU RATA – NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL. CÂND REVENIM LA VIAȚA NORMALĂ

Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un nou apel la populație să mențină regulile de igienă, regulile de precauție și distanțare fizică. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru (relaxarea măsurilor de la 1 iulie, n.r.). Fiecare caz în parte este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular. Dacă vor fi restricții, vor fi strict punctuale și locale”a spus Nelu Tătaru. 

Numărul infectărilor crește alarmant

De la ultima informare, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 460, iar bilanțul total a ajuns la 25.286. În ceea ce privește bilanțul negru al deceselor, acesta a ajuns la 1.565.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire.

CITEȘTE ȘI – VEȘTI BUNE PENTRU PACIENȚI COVID-19. TIMPUL PETRECUT ÎN SPITAL SCADE SEMNIFICATIV. ANUNȚUL LUI NELU TĂTARU

La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.