Vești proaste de la cultivatorii din Dolj! Ce s-a întâmplat cu celebrii pepeni de Dăbuleni

Publicat: 14/06/2020 | 23:36

Renumiţi în întreaga ţară, dar și peste hotare pentru gustul unic, pepenii de Dăbuleni întârzie să apară pe tarabele din piețe și în hipermarketuri. Cultivatorii din Dolj au ajunțat motivul într-un mesaj publicat pe Facebook și i-a îndemnat pe oameni să aibă răbdare.

Citește și: Scene șocante între polițiști și mai mulți bărbați în județul Gorj! Agenții au scos armele și au fost înjurați de scandalagii: “Vrei să te bat cu pistolul în mână?”

Celebrii pepeni de Dăbuleni întârzie să apară în piețele din România

“(…) dragi cumpărători, consumatori ai pepenelui de Dăbuleni şi urmăritori ai paginii noastre, vă aducem la cunoștință că am trecut printr-o perioadă mai grea mulţi dintre noi însă acum suntem bine si încercăm din răsputeri să vă punem pe masă cel mai dulce şi gustos pepene din țară și cum v-am obișnuit și cel mai timpuriu. Datorită condițiilor climatice mai puțin prielnice, anul acesta, nu am mai ieșit la fel de timpuriu ca anul trecut însă sperăm să ieșim pe piața cât mai repede! Depinde doar de vreme și de fructe să crească și miezul să și-l roșească. Noi NU încercăm să îi forțăm!

Când vor fi gata, vă vom anunța aici și vă vom aștepta cu aceeași marfă calitativă pe placul tuturor! Vă mulțumim că ne urmăriți si rămâneți cu ochii în patru, pentru că doar aici veți primi cele mai noi informații despre pepene de Dăbuleni! Pentru că pepenele de Dăbuleni este fructul care rămâne pe buzele tuturor” este mesajul producătorilor transmis pe pagina de Facebook Pepeni de Dăbuleni.

Nu rata: Ce este piramida alimentelor şi cum ne ajută în viaţa de zi cu zi

Anul trecut, în aceiaşi perioadă, pepenii de Dăbuleni ajunseseră deja în pieţele din ţară. Atunci s-au copt cu cel puţin 10 zile mai devreme decât ar fi fost normal. Cultivatorii au explicat fenomentul prin vremea deosebit de caldă de la sfârşitul primăverii. Conform statisticilor, peste 200 de tone de pepeni galbeni au ajuns în vara lui 2019 în supermarketurile din România, dar şi în cele din străinătate.

Descoperă și: VIDEO incredibil! Un bărbat pescuiește pe faleza din Orșova, după ce o ploaie torențială a inundat toată zona