Vești proaste! A fost înregistrat primul caz de deces din cauza coronavirusului, în Republica Moldova

Publicat: 18/03/2020 | 10:05

Epidemia de coronavirus a dus la înregistrarea primului deces, în Republica Moldova! Se pare că este vorba de o femeie de 61 de ani, care avea și alte probleme de sănătate pe lângă faptul că a fost testată pozitiv cu Covid-19. 

Din păcate, s-a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului, în Republica Moldova. Potrivit informațiilor oferite de realitatea.net, este vorba despre o femeie de 61 de ani, care suferea și de alte afecțiuni și avea o stare de sănătate fragilă.

„Este vorba despre doamnă de 61 ani, care avea și alte boli cronice. Avea hipertensiune de gradul II, diaber zaharat de gradul II”, relatează presa din Moldova, despre cazul de deces al femeii de 61 de ani.

În Republica Moldova, primul caz de coronavirus a fost înregistrat pe data de 7 martie, iar pe 13 martie a fost declarat Cod Roșu de epidemie. Mai mult, sursa citată mai menționează faptul că starea de urgență va ține 60 de zile, respectiv până pe 15 mai 2020.

În urma declarării stării de urgență, au fost luate măsuri drastice, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice.