Vești îngrijorătoare din Suedia. 65 noi decese din cauza noului coronavirus, după ce pandemia părea ținută sub control

Publicat: 03/06/2020 | 07:20

Specialiștii anunțaseră că pandemia de coronavirus este ținută sub control, după ce Suedia nu mai înregistrase niciun deces timp de câteva zile, însă apar din nou informații îngrijorătoare.

Au fost raportate 65 de decese provocate de noul coronavirus, informează agerpres.ro, Agenţia de Sănătate Publică din Suedia anunțând că a înregistrat, în total, 4.468 de decese legate de noul coronavirus şi aproximativ 38.500 de cazuri de infectări. Primul deces provocat de COVOD-19 a fost raportat, în Suedia, pe data de 11 martie.

„Cifrele din ultimele 24 de ore sunt destul de tipice, reflectă faptul că am fost ocupaţi cu teste şi analize în weekend”, a declarat Karin Tegmark Wisell, directorul departamentului de microbiologie din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică. Johanna Sandwall, manager pentru situaţii de criză la Consiliul Naţional al Sănătăţii şi Ajutorului Social, a declarat că ”locurile libere din unităţile de terapie intensivă sunt în prezent de 30%”. (CITEȘTE ȘI: INFORMAȚIA BOMBĂ! ASIMPTOMATICII NU AR TRANSMITE VIRUSUL COVID-19!)

Vești îngrijorătoare din Suedia: ”556 de pacienţi sunt pe ventilaţie mecanică”

Managerul pentru situații de criză la Consiliul Național al Sănătății și Ajutorului Social a mai transmis și că 311 dintre pacienții care se află, acum, ”pe ventilație mecanică” sunt infectați cu noul coronavirus.

Paradoxal, situația părea a fi ținută sub control în Suedia, însă ultimele informații ridică alte semne de întrebare și impun o monitorizare atentă a acestui scenariu medical care prezintă o desfășurare neașteptată.

Prin comparație cu vecinii săi nordici, Suedia a decis să adopte măsuri mai puţin stricte pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus, însă oamenii au fost sfătuiţi să evite călătoriile, să menţină distanţarea fizică şi să stea acasă dacă sunt vârstnici sau chiar dacă prezintă simptome minore. ”În prezent, 556 de pacienţi sunt pe ventilaţie mecanică, dintre care 311 au COVID -19”, a mai declarat Johanna Sandwall. (VEZI ȘI AICI: CE ASCUNDE CELEBRUL MEDIC ROMÂN AFLAT ÎN PRIMA LINIE A LUPTEI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)