Vești îmbucurătoare din partea OMS! Când va scăpa Italia de epidemia de coronavirus: „Virusul nu va dispărea de la sine”

Publicat: 31/03/2020 | 07:41

Italia ocupă locul fruntaș în topul celor mai afectate țări din cauza coronavirusului. Cu toate acestea, OMS a făcut un anunț de ultimă oră, extrem de îmbucurător și specialiștii susțin că pandemia ar putea dispărea treptat, iar, într-un final, viața va reveni la normal. 

În plină pandemie de coronavirus, OMS  a făcut un anunț îmbucurător despre Italia, țara cea mai afectată de Covid-19. Mai exact, măsurile extrem de stricte care au fost luate după ce numărul de morți a ajuns unul alarmant ar putea duce la stabilizarea situației. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că virusul nu poate dispărea de la sine, ci este nevoie, în continuare, de aceleași măsuri de preacuție, pentru ca lucrurile să poată reintra în normalitate.

„Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei – n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a declarat doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă, în cadrul unei conferinţe de presă, la Geneva.

„Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămâni”, a mai spus reprezentantul OMS, cu privire la situația în care se află Italia. În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 812 decese, iar numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului a ajuns la 11.591.
Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 101.739, relatează presa.