Vești bune! Spitalul Județean Suceava s-a redeschis pentru pacienții non-COVID

Publicat: 01/06/2020 | 18:42

În ultima perioadă numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a început să scadă, la fel și cel al cazurilor care ajung în spital. Acest lucru a dus la golirea unităților medicale. Din această cauză managerii spitalelor suport cereau în urmă cu câteva zile redeschiderea acestora pentru toți bolnavii.

După o perioadă destul de lungă în care spitalele au fost pline până la refuz, acum multe dintre acestea au rămas complet gole, în timp ce oamenii care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitale non-covid. (CITEȘTE ȘI: 620 DE CETĂŢENI ROMÂNI AFLAŢI ÎN OLANDA, FRANŢA ŞI SPANIA AU REVENIT ÎN ŢARĂ CU CURSE TAROM)

La acea vreme răspunsul autorităților a fost unul tranșant, au declarat că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu noul coronavirus, de ceilalți. (VEZI ȘI: MARE ATENȚIE LA USCĂTOARELE DE MÂINI! REPREZINTĂ O SURSĂ MARE DE INFECTARE CU NOUL CORONAVIRUS)

În acest caz, un prim pas s-a făcut la Suceava, unde Spitalul Județean a redevenit funcțional pentru sectoarele non-COVID. În ziua de luni, 1 iunie, a fost internat aici primul pacient în secția de Chirurgie, informează Agerpres.

„Spitalul Judeţean Suceava a început să funcţioneze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat şi tratat la Secţia de Chirurgie. Până la deschiderea modului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţii pacienţi COVID, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii”, a spus președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunțat Prefectura Suceava.

În spitalul județean de la Suceava sunt internaţi în prezent 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI.