Vești bune pe timp de COVID-19. Ce s-a întâmplat cu 10 medici din Mureș

Publicat: 27/03/2020 | 22:55

Zece membri ai personalului medical de la UPU SMURD Târgu Mureș au fost testați, iar rezultatul a fost negativ. Niciunul dintre ei nu este investat cu virusul COVID-19.

Doctorul Iuliu Moldovan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, a declarat, vineri, că testele pentru determinarea infecţiei cu COVID-19 au ieşit negative pentru toţi cei zece membri ai personalului medical de la UPU SMURD Târgu Mureş. Medicii investigaseră, în urmă cu doar câteva zile, un pacient infectat cu coronavirus.

MEDICII DIN BACĂU VOR PRIMI CAZARE ȘI MASĂ GRATIS PENTRU A SE DEDICA ÎN TOTALITATE BOLNAVILOR

„Din fericire, testele sunt negative pentru cele zece cadre medicale la UPU SMURD din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acestea vor rămâne un tip izolate. Imediat după ce s-a aflat despre pacientul depistat pozitiv la testul COVID-19, internat la Cluj-Napoca, toţi angajaţii UPU SMURD care au fost de serviciu în ziua de 21 martie au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru protejarea personalului medical şi pentru a preveni răspândirea virusului”, a precizat dr. Iuliu Moldovan, potrivit Agepres.

Italia a pierdut 37 de medici

Italia, țara cea mai afectată de virusul COVID-19, imediat după China, a pierdut, din păcate, nu mai puțin de 37 de medici. Iar alte peste 6.000 de cadre medicale au fost depistate pozitiv după efectuarea testului.

UPDATE A FOST ÎNREGISTRAT DECESUL CU NUMĂRUL 26, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! ULTIMA VICTIMĂ ESTE DIN TIMIȘ

Potrivit Daily Mail, numai în cursul zilei de joi au murit trei medici la Bergamo, Foggia și Napoli. Șeful unui institut de cercetare italian a dezvăluit că 6.205 de cadre medicale au fost infestate, ceea ce înseamnă 8,3% din totalul de 74.376 de infecții cu COVID-19 din Italia.