Vești bune pentru români! Persoanele vaccinate sau vindecate de Covid-19 nu mai trebuie să stea în carantină la intrarea în Germania

Publicat: 09/05/2021 | 18:30

Vești bune, Germania a inclus România în categoria a treia ca zone de risc. Acest lucru înseamnă că românii vaccinați sau cei vindecați de Covid-19 nu trebuie să mai stea în carantină la intrarea în Germania.

Potrivit MAE, românii nu mai sunt nevoiți să stea în carantină la intrarea în Germania dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiții: (CITEȘTE ȘI: S-A RIDICAT CARANTINA PENTRU GRECIA! CE TREBUIE SĂ FACĂ ROMÂNII CARE PLEACĂ ACOLO ÎN VACANȚĂ)

– dețin dovada vaccinării și au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE

– dețin dovada unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, bazată pe o testare de laborator (PCR, PoC PCR sau alte metode de amplificare a acidului nucleic) care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile anterior, dar nu mai mult de 6 luni

– dețin dovada unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, precum și pe cea a vaccinării cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul UE.

Fără carantină la intrarea în Germania

Românii scapă de carantină la intrarea în Germania dacă prezintă documentele care atestă una dintre cele trei condiții menționate mai sus. Aceste documente pot fi prezentate fizic, tipărite, sau în format electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Mai mult, pentru a putea beneficia de exceptarea de la măsura carantinei, persoanele care dețin documentele menționate mai sus nu trebuie să prezinte niciun fel de simptome specifice COVID-19, precum dificultăți de respirație, tuse, febră, pierderea mirosului sau a gustului.

(VEZI ȘI: A FOST ACTUALIZATĂ LISTA ȚĂRILOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT. ESTE OBLIGATORIE CARANTINA LA DOMICILIU TIMP DE 14 ZILE)