Vești bune pentru oamenii care folosesc Euthyrox! Medicamentele au ajuns deja în România. Avertismentul ministrului Sănătății: “Nu faceți…”

Publicat: 08/04/2020 | 14:03

În plină epidemie de coronavirus în România, oamenii care folosesc Euthyrox au primit vești bune! Medicamentele au ajuns deja în țara noastră, însă ministrul Sănătății a lansat un apel către bolnavii care folosesc Euthyrox, dar și către farmaciști. 

Citește și: Un reputat medic din Franța, declarații terifiante despre COVID-19: “Va veni al doilea val mult mai agresiv. Coronavirus suferă mutații rapid!”

Avertismentul lui Nelu Tătaru în legătură cu Euthyrox

Peste 140.000 de cutii de Euthyrox, medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, au fost aduse în depozitele din România, iar dintre acestea, peste 54.000 au fost distribuite. Anunțul vine în condițiile în care medicamentul lipsea de mai mult timp din farmacii. Nelu Tătaru i-a îndemnat pe cei care au probleme cu glanda tiroidă și li s-a prescris să ia Euthyrox să nu facă stocuri de medicamente. Mai mult, ministrul Sănătății îi roagă pe farmaciști să dea aceste medicamente doar pe baza prezentării documentelor medicale. Potrivit unui comunicat oficial, alte 136.814 de cutii de Euthyrox vor ajunge în țara noastră săptămâna viitoare.

Informare de presă referitoare la Euthyrox

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite.

În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale. Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.