Vești bune pentru milioane de copii! Vor putea primi alocațiile dublate de Parlament mai repede

Publicat: 03/06/2020 | 20:04

Vești bune pentru milioane de copii! Vor putea primi alocațiile dublate de Parlament mai repede. Deputaţii au respins astăzi în Parlament ordonanţa prin care Executivul a amânat majorarea banilor pentru copii până la data de 1 august.

Deputații au decis ca dublarea banilor pentru copii să intre în vigoare cât mai repede şi nu din august, aşa cum stabilise Executivul, potrivit a1.ro.

Dacă preşedintele nu retrimite legea în Parlament şi nici nu este atacată la Curtea Constituţională, 3,6 milioane de copii vor primi de două ori mai mulţi bani chiar de la 1 iulie. Alocaţiile cresc de la 150 la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru cei cu vârsta de până la 2 ani şi pentru cei cu handicap. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU TURIȘTII CARE ÎȘI FAC VACANȚELE ÎN GRECIA SAU BULGARIA. ANUNȚUL LUI LUDOVIC ORBAN)

Practic, statul creşte suma alocată copiilor de la un euro la doi euro pe zi. Potrivit Eurostat, cheltuielile României cu beneficiile sociale pentru copii și familie sunt cele mai mici din Uniunea Europeană.

Este al doilea an consecutiv când se dublează alocaţiile, la propunerea opoziţiei.