Vești bune pentru elevii din clasele terminale! Ar putea să meargă fizic la școală chiar și în scenariul roșu

Publicat: 28/02/2021 | 10:50

Ministerul Educației propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Potrivit acestuia elevii au nevoie de aceste cursuri având în vedere că examenele naționale se apropie.

Sorin Cîmpeanu a susținut că a fost un an greu pentru elevi, iar măcar acum ar trebui să beneficieze de pregătirea necesară, iar dacă regulile de distanțare și protecție sunt respectate nu ar trebui să fie probleme. (CITEȘTE ȘI: ȚARA ÎN CARE ELEVII POT OPTA SĂ REPETE ANUL ȘCOLAR AFECTAT DE PANDEMIE. ROMÂNIA EXCLUDE ACEASTA POSIBILITATE)

 „Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide, iar toți elevii fac cursuri online.

(VEZI ȘI: MINISTRUL EDUCAȚIEI, DECLARAȚII DUPĂ PRIMA ZI DE ȘCOALĂ: “DACĂ VOR FI PROBLEME GRAVE, NU VOM EZITA SĂ LUĂM MĂSURI”)