Vesti bune pentru Bucureșteni! Rata de incidenţă a scăzut sub 3.50. Unele restricții au fost ridicate

Publicat: 27/04/2021 | 07:45

Bucureștenii se bucură de un proces treptat de relaxare a măsurilor. Rata de incidenţă a scăzut sub 3.50, așa că unele restricții au fost ridicate . Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat relaxarea măsurilor.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis relaxarea mai multor măsuri anti-COVID după ce rata de incidenţă a ajuns la 3.46. Astfel, deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22,00 şi în weekend, iar operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21,00. (CITEȘTE ȘI: TREI LOCALITĂȚI DIN ILFOV IES DIN CARANTINĂ! RESTRICȚIILE SE RIDICĂ ÎNCEPÂND DE JOI SEARA)

Mai mult, sălile de sport/fitness se pot redeschide de marţi de la ora 00.00. În ceea ce privește sălile de spectacole şi restaurantele, acestea o să fie deschise parţial când indicele COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica,

 „Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…)Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00,00 a zilei de mâine. (…)

Sălile de spectacole, la fel ca şi restaurantele, vor fi deschise parţial, şi anume cu capacitatea de 30%, abia după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie (…). Având în vedere trendul descendent, ar putea să se întâmple într-o săptămână”, a declarat, luni, prefectul Capitalei.

Restricții de Paște

În ceea ce privește Sărbătorile Pascale, în noaptea de Înviere este permisă deplasarea tuturor cetățenilor în intervalul 22:00 – 5:00, pentru a participa la slujbă. Mai mult, credincioșii vor avea voie în interiorul bisericilor numai purtând mască de protecție și cu respectarea distanțării sociale. (VEZI ȘI: S-A RIDICAT CARANTINA PENTRU GRECIA! CE TREBUIE SĂ FACĂ ROMÂNII CARE PLEACĂ ACOLO ÎN VACANȚĂ)

„Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22,00 – 5,00 (…)

La Înviere trebuie păstrată distanțarea, lumea să poarte mască. De asemenea, fiecare biserică se va organiza, vor fi acele standuri de unde vor putea fi cumpărate obiecte pe care le folosim, precum lumânări.  De aici se va putea lua şi paşte”, a mai spus prefectul Capitalei.