Vești bune de la Guvern. Alocațiile cresc cu 10% din ianuarie, punctul de pensie cu 8% în septembrie

Publicat: 28/12/2020 | 19:20

Guvernul vrea ca din septembrie 2021 să majoreze alocațiile cu 10 la sută de la 1 ianuarie și cu alte zece procente din luna august, iar punctul de pensie va crește cu 8 la sută.

Astfel, potrivit surselor Digi24, veniturile bugetarilor (sporuri, indemnizații, salarii etc.) vor fi plafonate pentru o perioadă de 2-3 luni, timp în care se va face o analiză, întrucât în momentul de față sunt discrepanțe între banii pe care îi primesc bugetarii.

Ce se întâmplă cu profesorii

Mai mult, în ceea ce-i privește pe profesori, majorarea de salarii promisă va fi și ea amânată, probabil până în decembrie 2021. Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemie, vor putea să-și amâne în continuare plata ratelor la bănci.

Surse politice au declarat pentru aceeași sursă că această facilitate va fi acordată în special angajaților din domeniul HoReCa.

Citește și: Fiica ex-președintelui a scăpat de “febra” shoppingului de Sărbători. EBA, la cea mai scurtă “sesiune” de cumpărături din istorie