Vești alarmante! Încă un caz suspect de coronavirus în România

Publicat: 02/03/2020 | 11:26

Veștile nu sunt deloc bune pentru România, căci se pare că încă o persoană este suspectă că a contactat virusul ucigaș Covid-19, care a ucis mii de oameni în China. Din păcate, este vorba de un bebeluș de numai 8 luni. 

În România a apărut un alt caz de persoană suspectă de coronavirus. Potrivit informațiilor oferite de Antena 3, se pare că este vorba de un bebeluș de numai 8 luni. Acesta se întorsese recent cu mama lui din Italia și, ca urmare a suspiciunii de infectare cu coronavirus, au fost amândoi izolați în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, acolo unde vor rămâne până când testele vor fi finalizate și se va afla dacă micuțul este sau nu infectat cu noul coronavirus.

„Copilul a venit ieri, cu mama, a fost internat în Secția Pediatrie, într-un izolator. În momentul de față i-au fost recoltate probe pentru coronavirus și au fost trimise la Institutul Matei Balș, se așteaptă astăzi (luni – n.r.), cel târziu mâine, rezultatul probelor. Este izolat în același salon cu mama, având grup sanitar propriu, izolatorul este specific pentru așa ceva. Copilul are febră și tuse. Mama nu prezintă niciun simptom, deocamdată”, a declarat directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, pentru Mediafax.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă epidemiologică. Se pare că mama copilului de 8 luni a venit în România pe 20 februarie, dar copilul nu a călătorit alături de aceasta. În prezent există 2 cazuri de infectare cu coronavirus în România, 52 de persoane sunt în carantină și alte 8.100 sunt izolate la domiciliu, timp de 14 zile.