Vești alarmante despre Covid-19. Peste 10 milioane de oameni s-ar putea infecta cu coronavirus, în numai 100 de zile

Publicat: 20/03/2020 | 09:45

Apar noi informații în spațiul public, legate de pandemia de coronavirus. Institutul Robert Koch din Germania a lansat un apel disperat pentru ca oamenii să respecte cu strictețe regulile impuse de autoritățile competente, reguli care ar putea diminua cazurile celor testați pozitiv cu coronavirus și chiar ar putea duce, în timp, la eliminarea virusului. 

În contextul epidemiei mondiale de coronavirus, Institutul Robert Koch face un apel disperat către oameni, pentru ca aceștia să țină cont de toate măsurile impuse de autorități, pentru a rămâne în siguranță și pentru a le oferi singuranță și celorlalți.

Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch (RKI), principala autoritate de prevenire a bolilor infecţioase în Germania le-a transmis oamenilor că trebuie să respecte cu strictețe măsurile luate în urma epidemiei de coronavirus și a specificat faptul că, în caz contrar, în Germania s-ar putea ajunge la un număr de 10 milioane de oameni testați pozitiv cu Covid-19, notează dw.com.

„Avem o desfășurare exponențială a epidemiei. Suntem la începutul unei epidemii, cu care ne vom confrunta încă săptămâni și luni de acum înainte. Este evident că actuala stare de lucruri (cu restricțiile în vigoare, n.red.) nu poate fi menținută pe termen lung” a explicat Lothan Wieler, potrivit sursei citate. 

În Germania, în urma epidemiei de coronavirus s-au înregistrat nu mai puțin de 8198 de persoane confirmate cu Covid-19 și 12 decese. De asemenea, Wieler a punctat faptul că, într-un caz extrem, aceste măsuri de limitare a epidemiei de coronavirus ar putea rămâne în vigoare timp de doi ani.

De asemenea, și cancelara Angela Merkel urmează să lanseze un alt apel către cetățeni, pentru a-i îndemna din nou să respecte regulile impuse de autoritățile competente.

La nivel european, sunt confirmate deja peste 64.212 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Din acestea, 28.000 doar în Italia, țară în care s-au înregistrat, până în acest moment, cele mai multe decese cauzate de epidemia de Covid-19.