Veste uimitoare de la cercetători: coronavirusul, eradicat în 48 de ore cu un medicament care există deja pe piață. Cum se numește remediul

Publicat: 27/12/2020 | 20:14
Ivermectina, un medicament antiparazitar folosit des în medicina veterinară, eradichează coronavirusul în doar 48 de ore în condiţii de laborator! Aceasta este concluzia la care au ajuns câțiva cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia. Vestea uimitoare a făcut deja înconjurul lumii și mulți dintre oamenii de știință sunt de părere că remediul poate fi folosit deja pe întreg mapamondul.

Coronavirusul, eradicat în 48 de ore cu un medicament care există deja pe piață

Oamenii de știință australieni de la Universitatea Monash din Melbourne au explicat că o singură doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator. Descoperit în 1975, leacul este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS. Ivermectina este folosită pentru tratarea păduchilor şi a scabiei. În plus, este și accesibilă ca preț.

Nu rata: Unde este cel mai mare risc de infectare! Care sunt locurile periculoase, unde COVID-19 se răspândește cel mai ușor

“Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a declarat dr. Kylie Wagstaff, relatează jurnaliștii publicației money.ro.

Citește și: Avertisment sumbru din partea OMS: “Aceasta nu va fi ultima pandemie. Epidemiile sunt o realitate a vieții”
În prezent, oamenii de știință vor să afle mai multe detalii despre cum acţionează Ivermectina asupra virusului SARS-CoV-2, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni.

“Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a precizat Kylie Wagstaff.

Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research și vine la mai bine de jumătate de an, după ce ministerul Sănătăţii din Bolivia a autorizat utilizarea ivermectinei pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, conform stirileprotv.ro.

Descoperă și: Cercetătorul Octavian Jurma, declarații alarmante despre înmulțirea cazurilor de coronavirus în ianuarie: “Suntem la o lună în urma Marii Britanii”

Sursa foto: pexels.com