Veste tristă pentru părinții din România care stau cu copiii acasă! Vor primi mai puțini bani în luna aprilie

Publicat: 23/03/2020 | 13:33

Veste tristă pentru părinții care stau cu copiii acasă! Aceștia vor primi mai puțini bani în luna aprilie. Care este motivul.

Părinții pot sta acasă, cu copiii, cât timp școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii. Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până la 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ. Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ. 18 MEDICI ȘI 9 ASISTENȚI MEDICALI AI SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA, DEPISTAȚI POZITIV LA TESTUL PENTRU CORONAVIRUS)

Guvernul a decis ca o parte din banii alocați părinților pentru luna aprilie, să fie tăiată. Decizia a fost luată potrivit 195/2020 privind “instituirea stării de urgență pe teritoriul României, zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția zilelor lucrătoare din perioada vacanțelor școlare”, potrivit pressalert.ro.

Vacanţa de primăvară este stabilită în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, motiv pentru care, părinții care stau acasă cu copiii nu vor primi cei 75% oferiți de stat.