Veste tragică în sport. Jucătorul canadian de hochei Colby Cave a murit la doar 25 de ani

Publicat: 12/04/2020 | 10:02

Colby Cave, jucătorul echipei Edmonton Oilers din Canada, se afla în comă indusă, după ce fusese internat la terapie intensivă din cauza unei hemoragii cerebrale.

Colby Cave a suferit o hemoragie cerebrală la domiciliul său din Toronto, acolo unde se afla în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. „Cu mare tristeţe vă anunţăm decesul lui Colby al nostru, produs în această dimineaţă”, a anunțat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al NHL, familia sportivului. Suntem în stare de șoc, dar știu că Colby a fost iubit de întreaga familie și de prietenii săi, precum și de întreaga comunitate de hochei. Mulțumim tuturor pentru rugăciunile lor în această perioadă dificilă”, a declarat Emily, soția jucătorului de hochei.

Reprezentanții Ligii de Hochei din Canada și-au exprimat, la rândul lor, regretul pentru această pierdere, menționând că jucătorul – chiar dacă a avut o scurtă carieră sportivă – a fost emblematic în foarte multe meciuri.

(CITEȘTE ȘI: CUM VA FI ÎNMORMÂNTAT PRIMUL BĂRBAT MORT DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! LOVITURĂ DEVASTATOARE PENTRU FAMILIE)

”Era o persoană caldă și generoasă”

„Deplângem trecerea în neființă a lui Colby Cave, a cărui viață și carieră sportică, deși prea scurte, l-au arătat drept un jucător emblematic în multe meciuri”, a declarat comisarul NHL, Gary Bettman, într-o declarație. „Colby a fost neobosit în a-și urmări visul său. A fost un jucător serios și muncitor, a fost admirat de colegii și antrenorii săi. Mai important, era o persoană caldă și generoasă. Transmitem condoleanțele noastre inimioasei sale soții, Emily, întregii familii și nenumăraților admiratori din lumea hocheiului”, a mai declarat Bettman.

Colby Cave a marcat un gol în 11 partide cu Oilers în acest sezon și a avut 23 de puncte (11 goluri, 12 asisturi) în 44 de partide cu Bakersfield din Liga americană de hochei. El a fost în cel de-al doilea sezon alături de Oilers după ce a fost plecat de la Bruins în ianuarie 2019. În trei sezoane cu Oilers și Bruins, Colby Cave a contabilizat nouă puncte (patru goluri, cinci asisturi) în 67 de partide NHL.

(VEZI ȘI AICI: SE SCHIMBĂ TOT CE ŞTIAM DESPRE CORONAVIRUS! CARE SUNT ROMÂNII CU RISC MAXIM DE DECES DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! STATISTICA OFICIALĂ ESTE ÎNGRIJORĂTOARE)