Veste tragică! Celebra actriță Olga Bucătaru a murit, la vârsta de 78 de ani

Publicat: 13/04/2020 | 15:14

Celebra actriță  Olga Bucătaru s-a stins din viață în urma unui infarct, la 78 de ani. Aceasta de devenit cunoscută pentru rolurile de pe scena teatrului și a impresionat publicul în filme regizate de Sergiu Nicolaescu şi Radu Mihăileanu.

Actriţa Olga Bucătaru a murit în  data de 10 aprilie 2020, la Spitalul Elias din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit reprezentanţilor Teatrului Odeon, unde aceasta activa. (CITEȘTE ȘI: ACTRIȚA MARIANNE FAITHFULL, DEPISTATĂ POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS! ANUNȚUL TRIST FĂCUT DE MANAGERUL EI: “ESTE TRADATĂ ÎNTR-UN SPITAL DIN LONDRA”)

Olga Bucătaru fost absolventă a Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin şi un an mai târziu a debutat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, unde a fost angajată până în anul 1973.

La scurt timp, în anul 1974 a devenit membră a trupei Teatrului Odeon din Bucureşti, unde a activat până în prezent. Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanţi, printre care Dinu Cernescu Sanda Manu, Alexa Visarion şi Cătălina Buzoianu.

Olga Bucătaru a făcut ravagii și în cinematografia românească, în care a debutat în anul 1972 cu filmul „Bariera”, regizat de Mircea Mureşan. Apoi a jucat în filmele regizate de Sergiu Nicolaescu și multe altele.

Cariera Olgăi Bucătaru  a fost una impresionantă, iar în anul 2002 i s-a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.