Veste teribilă pentru deputatului PSD Alexandru Stănescu! A aflat chiar acum, la începutul Noului An

Publicat: 02/01/2020 | 14:58

Un nou focar de pestă a fost confirmat în Olt, de data asta la ferma deputatului PSD Alexandru Stănescu, fratele fostului vicepremier Paul Stănescu, intrând în zona de supraveghere, cu toate restricţiile care se impun.

Veste teribilă pentru deputatul PSD Alexandru Stănescu

 Exploataţia comercială de suine cuprinsă în zona de supraveghere, aparţine familiei deputatului Alexandru Stănescu, fiind cea mai mare din zona Corabia, cu o capacitate de aproximativ 3.000 capete. Din fermă nu mai pot pleca animale, iar planul de măsuri presupune de asemenea controale zilnice şi măsuri suplimentare de siguranţă. În zona Corabia au mai fost confirmate anterior, în alte două etape, focare de pestă porcină africană.

În zeci de localităţi din Olt se menţin la această dată restricţii impuse de evoluţia celor 61 focare de pestă încă active (din cele 125 confirmate în acest an). Se menţin, au informat reprezentanţii DSVSA Olt,  restricţiile pentru localităţile: Curtişoara, Teslui, Oporelu, Strejeşti, Grădinari, Pleşoiu, Găneasa, Slătioara, Slatina, Valea Mare, Priseaca, Ipoteşti, Coteana, Brebeni, Milcov, Brancoveni, Falcoiu, Osica de Sus, Maruntei, Izvoarele, Vâlcele, Schitu. De asemenea, ca urmare a suprapuneii focarelor în zona de sud a judeţului Olt se menţin restricţiile în localităţile: Vlădila, Rotunda, Bucinişu, Studina, Grădinile, Brastavăţu, Obîrşia, Vişina Nouă, Vădastra, Vişina, Urzica, Vădăstriţa, Ştefan cel Mare, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Corabia, Gîrcov, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia Mare.