Veste proastă! Restricțiile pentru părăsirea domiciliului ar putea fi prelungite cu 3 luni

Publicat: 15/04/2020 | 10:04

În contextul pandemiei de coronavirus, restricțiile pentru părăsirea domiciliului de către persoanele de peste 65 de ani s-ar putea prelungi cu 3 luni. Nelu Tătaru avertizează că în România nu s-a ajuns încă la vârful epidemiei de COVID-19, așa că trebuie să respectăm, în continuare, toate măsurile impuse de autorități. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat recent că se ia în calcul varianta prelungirii restricțiilor de părăsire a domiciliului pentru seniori până la 3 luni, după declaraţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

“Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru la Realitatea Tv.

SURSE. Scandal între Klaus Iohannis și Marcel Vela, după ce ministrul a anunțat că polițiștii vor împărți lumina de Paște

Mai mult, Nelu Tătaru a declarat că în România nu a fost atins încă vârful pandemiei de coronavirus și că ne mai așteaptă 3 sau 4 săptămâni grele de infectări.

“Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem trei-patru săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială. Viaţa noastră va reveni la normal peste o lună, o lună şi jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă, încă nu am ajuns la acel vârf”, a adăugat Tătaru.