Veste proastă pentru românii care au în plan să meargă în Grecia! Anunțul MAE

Publicat: 20/06/2020 | 13:09

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat prin intermediul căruia le-a oferit o veste proastă românilor care intenționează să meargă în Grecia în perioada următoare, indiferent de motiv.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNII DAU DOVADĂ DE INCONȘTIENȚĂ. PESTE 10.000 DE PERSOANE AU TRECUT GRANIȚA ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

MAE i-a anunțat pe cetățenii români asupra prelungirii timpilor de așteptare la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio)”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că singura cale de acces rutier pentru cetățenii din Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România către obiectivele din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria.

Motivul pentru prelungirea timpilor de așteptare

Potrivit MAE, prelungirea timpilor de așteptare este cauzată de “reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora”.

(VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS MESAJ, O ZI ÎNAINTE DE ÎNVIERE: „AUTORITĂȚILE SĂ NU SLĂBEASCĂ DELOC VIGILENȚA! NU NE JUCĂM CU VIAȚA ROMÂNILOR”)

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Atena și la Consulatul General al României de la Salonic.