Veste proastă pentru români! Nu vor mai exista legume deloc în supermaketuri?

Publicat: 27/03/2020 | 13:29

Este criză medicală generalizată, iar efectele pe termen lung, la nivel social și economic, nu pot fi încă stabilite cu precizie. Există, totuși, o singură certitudine – lupta cu COVID-19 devine mult mai complicată decât s-a sperat, lupta este permanentă și asediul noului coronavirus pare a nu se sfârși.

Fermierii din România se confruntă cu probleme uriașe. Nu-și mai pot desface produsele, pentru că oamenii trebuie să respecte distanțarea socială, fiind voci care afirmă că nu vom mai găsi legume în supermarketuri, în astfel de condiții. Comenzile sunt mici, transmit legumicultorii, rare, iar această primăvară reprezintă, practic, o pierdere irecuperabilă. Ca și alte domenii, agricultura este afectată de pandemia de coronavirus, iar perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare.

”Degeaba sunt piețele deschise, dacă oamenii nu pot ieși când vor să cumpere din piețe. Oamenii, efectiv, nu au cui să vândă marfa nici degeaba! Comenzile sunt mici și rare. Nu sunt în ritmul normal care ar trebui să fie într-o primăvară normală, unde toată lumea cumpăra legume proaspete. E clar că nu va mai fi libertatea de mișcare și omul nu va mai avea curajul să iasă din casă să-și cumpere ce are nevoie și când are nevoie. Așteptăm cu speranțe mari programul Tomata cu cei trei mii de euro. Anul ăsta sunt vitali, ca să zic așa”, spune fermierul Cristian Dumitrescu.

(CITEȘTE ȘI: S-A AFLAT ADEVĂRUL! EXPERȚII AU FĂCUT ANUNȚUL: CE ESTE CORONAVIRUSUL, DE FAPT)

Nu știm ce-o să facem de aici înainte!”

Fermierii se află în impas, iar prelungirea acestei crize a cornavirusului le afectează, iremediabil, afacerile. Nu mai știu unde ar putea să își vândă produsele, pentru că se confruntă deja cu mari probleme. Unii dintre ei se gândesc chiar să încerce și varianta online pentru a vinde legumele.

”Nu știm unde o să vindem, pentru că unde mergeam, în en-gros, să vindem, nu se mai vinde! Nu vine lumea. Nu știm ce-o să facem de aici înainte! Habar n-avem ce-o să facem! Stăm, așteptăm și noi să vedem ce-o să se întâmple! Ne gândeam să băgăm și pe internet, că am văzut ce se întâmplă. Poate vine cineva care are nevoie! N-am câștigat nimic! Absolut nimic! Așteptăm să ne ajute și pe noi cineva! Măcar cu desfacerea mărfii, s-o putem vinde!”, a declarat și Georgeta Olteanu, potrivit informațiilor furnizare de digi24.ro.

(VEZI ȘI AICI: DE UNDE A PORNIT CORONAVIRUSUL? UN PROFESOR ITALIAN LANSEAZĂ O IPOTEZĂ-ȘOC: ”ESTE FOARTE POSIBIL SĂ…”)