Veste proastă pentru fumătorii din România! Țigările metolate dispar de pe piață în trei luni

Publicat: 22/02/2020 | 22:42

Fumătorii din România care preferă țigătile metolate o sa aibă de suferit. Începând cu 20 mai 2020 acest tip de țigări o să dispară complet de pe piață.

Decizia face parte din măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului și a fost transpusă și în legislația din România. Sigura modalitate prin care consumatorii de mentol vor mai găsi această aromă este prin produsele care încălzesc tutunul și în țigaretele electronice.

Toți producătorii și comercianții au obligația de a se asigura că până pe 20 mai 2020 nu o să mai existe niciun pachet de țigări mentolate pe piață.

„Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma.”, a declarat  Dr. Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană:

Conform unor statistici mai mult de jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani îşi aleg ţigările în funcţie de ambalajul pachetelor, iar peste 30 % își bazează alegerea pe gust. Foarte apreciate sunt, în special, ţigările mentolate.