Veste proastă pentru 158 de persoane din Caracal! A fost desfiinţată cantina socială din oraș

Publicat: 10/01/2020 | 13:02

Un număr de 158 de persoane defavorizate au primit o veste proastă pentru Noul An. Autorităţile locale din Caracal au decis, prin Hotărarea Consiliului Local nr. 198, din decembrie 2019, desfiinţarea Cantinei Sociale. (VEZI AICI: „MONSTRUL DIN CARACAL” ȘI-A DENUNȚAT COMPLICELE! A POVESTIT CUM I-A ”DAT-O” PE VICTIMĂ LUI RISIPIȚEANU)

Referitor la această hotărâre a Consiliului Local Caracal, primarul municipiului, Liviu Radu a declarat: „Beneficiarii de servicii prestate de Cantina Socială Caracal, în număr de 158, vor primi alte măsuri de protecţie socială, în speţă tichete sociale nominale, în baza unor criterii ce urmează a fi aprobate de CLC. În ceea ce privește personalul, precizez că parte din acesta se află la limita de vârstă de pensionare, iar ceilalţi vor fi preluați de alte servicii aflate în subordinea CLC”.

Economie de șapte miliarde

Primarul susține că, prin desființarea cantinei, cheltuielile municipalității se reduc cu șapte miliarde de lei vechi anual.

„Motivarea desfiinţării serviciului o reprezintă în principal eliminarea cheltuielilor de aproximativ 12 miliarde lei vechi care erau alocaţi pentru protecţia socială a celor 158 de persoane și eficientizarea distribuirii fondurilor publice. Doresc să subliniez faptul că prin această hotărâre se reduc cheltuielile cu șapte miliarde lei vechi, anual”, a spus edilul.

Beneficii pentru bugetul local au rezultat și din restrângerea cheltuielilor de funcționare a altor servicii publice, precum și maximizarea veniturilor printr-o gestionare corectă a acestora, cum ar fi reorganizarea Serviciului Piețe, Târguri şi Oboare Caracal, au mai susținut reprezentanții Primăriei Caracal. (CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE TULBURĂTOARE ÎN CAZUL CARACAL)