Veste excelentă pentru elevi și profesori. Ce ar urma să le asigure Ministerul Educației. Proiectul a trecut de Parlament

Publicat: 24/06/2020 | 08:50

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege potrivit căruia Ministerul Educaţiei va urma să asigure fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau tabletă, conectate la internet. 103 senatori au votat pentru, iar 26 s-au abținut. Actul normativ va merge la președintele României, pentru promulgare.

(CITEȘTE ȘI: O CELEBRĂ AVOCATĂ, TESTATĂ POZITIV CU COVID-19. “VĂ DAȚI SEAMA CÂTĂ LUME AM INFECTAT EU?”)

Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate şi (…) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning„, prevede actul normativ amendat de Senat.

Roxana Mînzatu, inițiatoarea legii care îi pune la cheltuială pe cei din Ministerul Educației

Deputatul PSD Roxana Mînzatu, iniţiatoarea legii, a criticat votul de abţinere al parlamentarilor PNL, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

În Camera Deputaţilor, PNL a votat cu abţinere acest proiect, fugind de responsabilitate şi evitând să dea ochii cu realitatea pe care o trăiesc sute de mii de copii din România, care nu au resursele necesare pentru achiziţia unei tablete sau a unui laptop în vederea pregătirii şcolare. În Senat, PNL a votat tot cu abţinere. Este ruşinos pentru orice ales al cetăţenilor să se abţină de la o astfel de lege, este un semn că nu le pasă de copiii din România reală, cei care au fost excluşi total din actul de educaţie pe parcursul lunilor din urmă, doar pentru că nu au avut dispozitive sau conexiune la internet.

(VEZI ȘI AICI: UN NOU FOCAR DE CORONAVIRUS, ÎN ROMÂNIA! PESTE 20 DE PERSOANE TESTATE POZITIV CU COVID-19, LA O FABRICĂ DIN IAȘI)

Acesta este PNL, aceasta este gândirea lor şi grija pe care o arată faţă de copiii vulnerabili ai României. Votul dat astăzi marchează deschiderea unei noi etape în învăţământul de stat, mai ales că de aici încolo toate guvernele vor fi obligate prin lege să vină în sprijinul copiilor cu posibilităţi materiale reduse şi să bugeteze, an de an, dotări digitale pentru aceştia, dar şi pentru toţi dascălii„, arată un comunicat transmis Agerpres de către Roxana Mînzatu.