Veste de ultimă oră de la ministrul Educației! Ce se întâmplă cu anul universitar

Publicat: 06/04/2020 | 22:51

Monica Anisie, ministrul Educației, a excplicat ce măsuri vor fi luate pe fondul pandemiei de coronavirus. Cel mai important anunţ a fost acela că examenul de rezidenţiat se va susţine în acest an cel mai probabil în  luna noiembrie. Anul universitar ar fi prelungit până în octombrie, a spus ministrul la RealitateaTV.

„Împreună cu ministrul Sănătății am realizat un ordin comun prin care am prelungit anul de rezidenţiat până la 31 octombrie. Examenul s-ar putea susține în luna noiembrie”, spune Anisie.

BORIS JOHNSON A AJUNS LA TERAPIE INTENSIVĂ!

„Am precizat că nu se îngheaţă anul şcolar şi că vom căuta soluţii. Vom veni şi vom prezenta scenariile de reluare a cursurilor pentru perioada următoare. Vor fi luate în calcul doar când, elevii, studenţii şi cadrele didactice doar când vor fi în siguranţă. 

Suntem atenţi la tot ce se intâmplă în celelalte state membre UE. Sunt în contact cu toţi aceşti ministri. Vom avea o videoconferinţă în care vom prezenta ce măsuri luăm în calcul. Privim cu încredere că în curând vom relua cursurile şi că vom putea susţine aceste examene naţionale”, a explicat ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: CÂT CREDE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL CĂ VOM MAI STA ÎN CASE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: „15 MAI ÎNSEAMNĂ VÂRF AL INCIDENȚEI”

Monica Anisie a atras atenţia că toate cursurile online făcute în peiroada de stare de  urgenţă de către elevi nu au fost unele de predare ci doar de fixare a cunoştinţelor iar pentru aceste cursuri nu se dau note.

„În această perioadă aceste lecţii online au fost unele de fixare a cunoştinţelor. Nu au fost notaţi elevi. Nu au fost lecţii de predare. Vom regelementa în mod clar care sunt parametri în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lectii online. Este necesar un răspuns legal, clar şi reglementat pentru întrebările elevilor şi profesorilor dar şi  a elevilor”,  a spus ea.

Lămuriri cu salariile

Ministrul Anisie a oferit lămuriri privind salariile şi concediile profesorilor, care nu vor suferi nicio modificare.

NU RATA: ANUNŢUL ÎNGROZITOR FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII, NELU TĂTARU. CARE SUNT CELE DOUĂ NOI FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA: „NE GÂNDIM LA…”

”Am mai spus si repet, salariile se plătesc ca şi până acum. În niciun caz nu se pune problema șomajului tehnic la nivelul domeniului educaţie.

Noi am recomandat cadrelor didactice ca, în perioada 3-21 aprilie, perioada vcacanței, să intre în concediu. Își pot lua concedii de odihnă în acea perioadă”, a încheiat Monica Anisie.