Veste cutremurătoare! Virusul COVID-19 supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi

Publicat: 24/03/2020 | 20:44

În urma autopsiilor realizate asupra pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, cercetătorii chinezi au descoperit că virusul rămâne în plămânii acestora şi după deces.

Autopsiile au revelat și daunele mari pe care virusul îl produce la nivelul sistemului imunitar. Acest lucru ar putea fi „un factor foarte important” în ceea ce privește decesul pacienților infectați, a explicat Wang Guiqiang, un specialist în boli infecţioase la Peking University First Hospital, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres. (CITEȘTE ȘI: BILANȚ TRAGIC PENTRU ITALIA! NUMĂRUL VICTIMELOR FĂCUTE DE CORONAVIRUS A CRESCUT ALARMANT, ÎN DOAR 24 DE ORE_

De asemenea, specialistul a mai spus că infecția produce secreții și tuburi bronșice de mici dimensiuni care cauzează schimbări patologice severe ale plămânilor. (VEZI ȘI: SCHIMBĂRI MAJORE ANUNŢATE DE LUDOVIC ORBAN: „PREGĂTIM A TREIA LINIE DE APĂRARE”. CE ÎNSEAMNĂ ASTA PENTRU FIECARE JUDEŢ DIN ŢARĂ)

Un alt studiu publicat pe Jurnalul de Medicină Legală a arătat că noul coronavirus declanșează simptome inflamatorii la nivelul căilor respiratorii și a sacilor de aer ai plămânilor.Gradul de deteriorare al plămânilor este unul foarte mare și se puteau observa și secreții vâscoase la nivelul sacilor de aer, ceea ce ar putea explica senzația de înec raportată de pacienții care se aflau într-o stare critică.

În raport se mai arată și faptul că gradul de afectare a inimii, rinichilor, creierului, splinei și tractului digestiv de către COVID-19 nu poate fi determinat pentru că studiul a fost realizat pe 11 corpuri care proveneau de la persoane cu vârste cuprinse între 52 și 80 de ani, iar organele lor ar fi putut suferi alte boli subiacente, care puteau altera rezultatele cercetării.

Cu toate acestea, în raport se notează că o cantitate mică de secreție de la nivelul plămânilor ar putea să se scurgă în cavitatea toracică și să infecteze inima. Acest observație poate explica de ce pacienții cu boli cardiovasculare ar putea suferi afecțiuni mai grave, dar o astfel de legătură ar trebui confirmată prin mai multe cercetări.