Veste cutremurătoare! Principele Mihai Dimitrie Sturdza a murit

Publicat: 25/04/2020 | 23:31

Este zi de doliu uriaș, după ce Principele Mihai Dimitrie Sturdza a murit. Tragedia s-a petrecut la Paris, iar anunțul a fost făcut de către Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu. 

Principele Mihai Dimitrie Sturdza a încetat din viață la Paris, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de către Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu, pe pagina lui de Facebook.

„O veste teribil de tristă vine de la Paris. A trecut la cele veșnice prințul Mihai Dim. Sturdza, un mare aristocrat român și un mare genealogist. 

CITEȘTE ȘI – FIICELE REGELUI MIHAI I AU DAT ÎN JUDECATĂ GUVERNUL! PRINCIPESA MARGARETA + CELELALTE 4 ALTEȚE S-AU PLÂNS CĂ…

(…) Principele Mihai Dimitrie Sturdza, născut în 1934, la Bucureşti, este descendentul uneia dintre cele mai vechi şi mai ilustre familii domnitoare şi boiereşti din Moldova, care a dat doi domnitori în Moldova, Ioniţă Sandu Sturdza (a domnit între 1822 şi 1828) şi Mihail Sturdza (a domnit între 1834 şi 1849), un prim-ministru al României, D.A. Sturdza (care a fost şi preşedinte al Academiei Române, şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal), înalţi dregători, cărturari, miniştri, militari, artişti.

Este, de asemenea, urmaş al familiei boiereşti Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independenţă, prim-ministru al României, ministru de Război şi de Finanţe, primar al Bucureştiului.

Mihai Dim. Sturdza este strănepot, în linie dreaptă bărbătească, al lui Mihail Vodă Sturdza” se arată în mesajul postat de Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu, pe pagina lui de Facebook.