Veste catastrofală pentru români! Vom plăti pe întreținere de 3 ori mai mult

Publicat: 11/02/2020 | 10:07

Într-o conferință de presă organizată de Primăria Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că urmează unele modificări importante, iar bucureștenii se află în pericolul de a scoate mai mulți bani din buzunare pentru a-și plăti întreținerea. 

Gabriel Firea a precizat că dorește ca Primăria să preia ELCEN, pentru eficientizarea activității. „Am intenţia clară de a prelua Elcen la primărie, cum este şi normal, aşa este în toată Europa”, a declarat primarul general. Potrivit legii, primăria nu ar mai putea subvenționa consumatorii casnici. Iar lipsa subvenționării ar duce, evident, la scumpiri, astfel că bucureștenii ar trebui să plătească de trei ori mai mult la întreținere.

„Cine plăteşte acum 100 de lei, va plăti 300 de lei la întreţinere, dacă proiectul de lege al ministrului Economiei, care e demis, dar funcţionează, va fi adoptat. Este vorba de legea prin care primăria nu ar mai putea subvenţiona consumatorii casnici. Aceşti oameni nu sunt bogaţi, aceşti oameni trebuie ajutaţi”, a atenţionat Gabriela Firea în respectiva conferință de presă. „Dacă guvernul ne va acorda un împrumut la o dobândă bună, cum a făcut anul trecut, toţi banii se vor duce la plata, în avans, a gazelor. Marota că Primăria organizează concerte de 1 Decembrie şi de Crăciun şi nu plăteşte gazul în avans, e ridicolă, pentru că nici nu se compară costurile. Dar totul e politizat acum, aţi văzut, chiar şi ţevile sunt politizate acum”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit capital.ro.