Veste bună pentru români, în plină criză pandemică. Ludovic Orban a făcut anunțul: “Vom crește pensiile!” Toate detaliile

Publicat: 28/04/2020 | 10:15

Ludovic Orban a anunțat, luni, că pensiile românilor urmează să fie mărite, însă rămâne un mister și cu cât, deoarece premierul nu a precizat. Acest lucru ar urma să fie stabilit în funcție de modul în care va evolua economia.

VEZI AICI: CE SALARIU ARE, DE FAPT, UN POȘTAȘ ȘI CÂȚI BANI POATE FACE DIN RESTUL LĂSAT DE BĂTRÂNI

Pentru moment, nu este clar dacă punctul de pensie va fi mărit cu 40%, așa cum era prevăzut inițial.

Despre pensii, am să dau un răspuns clar. Sigur că ne dorim creșterea pensiilor, vom crește pensiile. Ăsta este obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a încasărilor bugetare”, a spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

VEȘTI. Testul pentru COVID-19 cu rezultat în două minute, aprobat de SUA

„Repet, obiectivul nostru este să…”

Întrebat dacă se vor majora din toamnă, așa cum era stabilit inițial, Ludovic Orban a răspuns: “După primele șase luni, Ministerul Finanțelor are obligația să facă raportul privind evoluția economiei și bugetului în România și pe baza datelor respective vom lua toate deciziile și vom anunța public”.

NU RATA: MINISTRUL FINANȚELOR, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE PENSII: ”ÎN ACEST MOMENT…”

Repet, obiectivul nostru este să creștem pensiile, dar să le creștem astfel încât ele să poată să fie plătite și nu numai anul ăsta, patru luni de zile, ci să poată să fie plătite în toți anii care vor veni”, a mai completat Ludovic Orban.