Veste bună pentru români: cresc salariile cu 33%! Ce categorii de angajați vor primi mai mulți bani pe card

Publicat: 10/01/2020 | 10:47

2020 aduce o veste bună pentru mii de români din țara noastră! Guvernul condus de Ludovic Orban a decis să crească salariile cu 33% pentru câteva dintre categoriile de angajați. Potrivit comunicatului făcut public se pare că măririle nu sunt doar pentru nici pentru cei din administrație.

Veste bună pentru mii români: cresc salariile cu 33%!

Guvernul liberal a anunțat la început de an reforme în administrație, fie locală sau centrală, cu o prezumtivă stabilitate a leului în fața monedei europene, dar și măriri de salarii. Oficialii Ministerul Afacerilor Interne au publicat o nouă reglementare în ceea ce privesc angajații din sistem.Astfel, cei ce lucrează în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, fie că este poliţist, militar sau personal civil, vor primi, din luna ianuarie, salarii şi solde mai mari, la nivelul celor ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale.

“(…) salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se majorează cu o treime din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis ieri pentru Agerpres.

Vor beneficia, așadar, toți angajații din sistem de aceste bonificații mărite, ba mai mult de atât, li se vor actualiza, începând cu această lună, alocaţia valorică pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

“Pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, se arată în comunicat.