Veste bună în Spania! Premierul a redus din restricții pentru copii. Ce privilegiu vor avea aceștia

Publicat: 19/04/2020 | 09:57

Spania face un pas important în plină pandemie de coronavirus. A a doua țară din lume ca număr de contaminați (aproape 200.000) vine cu decizii de reducere a restricțiilor în ceea ce privește copiii.

Premierul Pedro Sanchez a anunțat sâmbătă că va prelungi starea de urgență cu 15 zile, respectiv până la data de 9 mai. De asemenea, acesta a anunțat că toți copiii vor avea parte de un privilegiu, considerând că au fost mult prea chinuiți și restricționați.

Premierul le va permite să iasă din locuințe după data de 27 aprilie, însă acțiunea va fi „limitată şi supusă unor condiţii, pentru a se evita contagierea”, relatează Agerpres.

CITEȘTE ȘI:  FOTOREPORTAJ. Noaptea de Înviere pe care n-o vom uita niciodată. Sfânta Lumină,

Spania a redeschis nenumăratesectoare economice în această săptămână. Majoritatea populaţiei continuă să fie vizată însă de măsurile de izolare. Oamenii au voie să părăsească locuinţa doar pentru a-și face cumpărăturile de bază.

Spania, una din ţările cele mai afectate de epidemia noului coronavirus, a impus în data de 14 martie un regim strict de izolare. Epidemia de SARS-CoV-2 a provocat peste 20.000 de decese în rândul celor mai mult de 194.000 de persoane depistate ca fiind infectate.