Vergil Chițac dezmințea aseară zvonurile cu privire la infectarea cu coronavirus! ”S-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare.”

Publicat: 13/03/2020 | 14:37

Vergil Chițac, senatorul PNL a fost diagnosticat astăzi cu noul virus Covid-19, atât el cât și soția sa. Cei doi au fost transportați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Constanța. Politicianul a comunicat astăzi în mod public, în presă, că a contractat virusul, însă a afirmat că nu are idee cum s-ar fi contaminat. Cu toate acestea, cu doar o zi în urmă, parlamentarul scria pe Facebook că se creează o isterie pe seama sănătății lui, că este doar un zvon și că el are doar o răceală banală.

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru.
Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent. ”, a scris Vergil Chițac pe contul său de Facebook.

Doi politicieni confirmați cu coronavirus

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, fiind primul parlamentar depistat. Potrivit informațiilor apărute ulterior, el s-a întâlnit pe 8 martie cu sute de femei musulmane. De asemenea, el a  fost a doua zi, luni, la Parlament. Iar de luni seară a rămas în locuință izolat împreună cu soția sa.

Senatorul se numără printre cele 70 de persoane depistate deja cu coronavirus, iar în urma testului pozitiv, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul și Partidul Național Liberal se vor autoizola.

Al doilea parlamentar testat pozitiv cu Covid-19 este Bogdan Huțucă. Acesta s-a întâlnit de mai multe ori cu senatorul confirmat deja oficial, Vergil Chițac.