Vela, control fulger la Vama Nădlac! E scandal cu oamenii care intră la pas în țară: ”Îi anunț că vom…”

Publicat: 01/04/2020 | 16:29

Marcel Vela, minstrul de Interne, a trimis control la Vama Nădlac, din cauza unor nereguli. Vela anunță și măsurile care vor fi luate pentru cei care vor să treacă pietonal frontiera.

”Această acțiune face parte din planul nostru. Nu avem o reclamație, este o verificare de rutină. Vor mai fi efectuate si altele pe punctele de trecere ale frontierei. Vom verifica și alte judete.

Mă interesează să nu mai fie cozi. Suntem preocupați ca tranzitul de marfă să se tranziteze în timp operativ. Traficul este de multe ori îngreunat. Sunt modalități care nu sunt respectate. Atunci, trebuie să ne organizăm să fie mai bine.

A mai apărut un fenomen, mulți vin până la granița cu România și o tranzitează pietonal. Pentru rutieri aveam pregătire modalități de lucru.

În varianta pietonală trebuie să găsim soluții, să nu mai plece în mod dezorganizat. Nu am făcut anchetă, nu i-am interogat pe cei care trec, dar vrem să vedem dacă este un fenomen. 

Îi anunț pe cei care vin pietonal că vom evalua și s-ar putea ca toți să fie urcați în autobuze și duși la destinație. Nu vor trebui să umble pietonal pe la punctele de trecere ale frontierei”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela.