Vedetă italiană, ucisă de coronavirus. Primarul localității unde s-a născut a anunțat: „Suntem devastați”

Publicat: 03/04/2020 | 17:27

Sergio Rossi, unul dintre cei mai cunoscuți producători încălțăminte de lux, a murit la 85 de ani din cauza noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut de primarul micul oraș San Mauro Pascoli din provincia Cesena. „El a fost printre fondatorii zonei ce produce încălțăminte de înaltă calitate din Forlì și Cesena, la mijlocul secolului XX”, a declarat Luciana Garbuglia, primarul din San Mauro Pascoli, unde Rossi s-a născut în 1935 și unde și-a fondat marca.

Grupul francez de modă de lux Kering a preluat brandul în 1999. Acesta a trecut apoi în proprietatea fondului italian de investiții Investindustrial în 2015, când Rossi se retrasese deja.

 

Bilanțul tragic din  Italia

Italia a înregistrat mai multe decese cauzate de coronavirus decât oricare altă țară din lume, iar persoanele în vârstă au fost foarte afectate.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 13.915 morţi în Italia, cu 760 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate până acum depăşeşte 115.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a anunţat joi seară că bilanţul epidemic este de 13.915 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 115.242.