Vasilica din Botoșani are 41 de ani și 6 copii, iar povestea ei de viață este cutremurătoare: ”Îi spălam în frig, că murdari nu-i puteam lăsa…””

Publicat: 13/12/2019 | 13:04

Caz cutremurător în Botoșani, acolo unde o femeie de 41 de ani a fost nevoită să se refugieze, împreună cu cei șase copii, la Centrul Maternal. Problemele femeii sunt legate de relația cu bărbatul său, acesta fiind indiferent atunci când este vorba despre ea și copii, suplimentar recurgând și la violențe greu de imaginat.

Vasilica recunoaște că a ajuns la Centrul Maternal din cauza bărbatului. Acesta nu a fost de acord să cumpere nici măcar o sobă pentru ca familia sa să nu stea în frig. Mai mult, și-a făcut sobă la el în cameră, lăsându-i pe micuți, fără remușcări, în camera neîncălzită.

„Am ajuns aici din cauza bărbatului. De o lună l-am rugat să cumpere o sobă, că le este frig copiilor. A spus că nu-l interesează. Şi-a făcut o sobă la el în camera din grajd şi pe noi ne-a lăsat în frig. Nu m-a primit cu cădiţa nici măcar să-i spăl pe ăştia mici. Le făceam baie în frig, că murdari nu-i puteam lăsa, mititeii. Apoi copiii au răcit”, spune Vasilica.

”A venit după mine şi mi-a tras nişte picioare în spate”

Vasilica a mărturisit că și-a dat singură cu var în casă, pentru că bărbatul nu participă la astfel de activități casnice și, din nefericire, nu a fost ajutată de nimeni. Iar dacă a îndrăznit să se plângă, bărbatul a recurs la violență.

„Mi-am dat singură totul cu var, am făcut curat singură, nu venea unul să mă ajute! Plângea fata si eu nu aveam ce face. Stăteam intr-o cameră de patru pe patru”, a mai povestit Vasilica. După ultima bătaie pe care a primit-o, femeia a decis să-și ia copiii și să se refugieze la Centrul Maternal Botoșani. ”Când bea, devine agresiv. Ultima dată m-am plâns unei nepoate că-mi este greu. A aflat, a băut bine şi se făcea că munceşte în grădină. Când m-am întors de la toaletă, a venit după mine şi mi-a tras nişte picioare în spate. Apoi m-a ucis în bătaie de faţă cu copilaşul meu de şase ani. Am luat ce am apucat şi am fugit cu toţi copiii”, a mărturisit femeie, potrivit adevarul.ro.