Vasile Burtea este tânărul care a fost găsit mort într-un lac din Buzău. Concluzia anchetatorilor: “Le-a spus că îi iubește mult și că ar vrea să…”

Publicat: 15/12/2019 | 21:44

Tragedie fără margin în Buzău. Vasile Burtea, un tânăr de 18 ani, a fost găsit mort  în lacul din Parcul Marghiloman. Anchetatorii sosiți la fața locului au ajuns repede la o concluzie, iar ipoteza șocantă s-a conturat și mai mult după ce ei au stat de vorbă cu prietenii victimei, care au făcut mărturii cutremurătoare.

Vasile Burtea s-a sinucis într-un lac din Buzău

În iunie, Vasile Burtea a împlinit 18 ani, iar povestea lui de viață a fost presărată cu momente triste. El a fost dat în plasament unei familii din Nehoiu, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea la liceu, el a fost mutat într-o locuință de tip rezidențial din cartierul Dorobanți. După ce a împlinit vârsta majoratului, el a fost nevoit să plece din apartamentul DGASPC, potrivit legii. Un prieten l-a primit în casa lui, însă, după un timp, tânărul ar fi fost dat afară și de aici, potrivit reporterbuzoian.ro.

Vasile burtea era un tânăr sociabil și avea o mulțime de prieteni, însă, în ultima vreme, el era abătut, iar acest lucru i-a îngrijorat pe apropiații săi. Ultima dată el a fost văzut luna trecută, pe 20 noiembrie. Atunci i-a speriat pe unii dintre amicii săi cu o rugăminte specială.

“Le-a spus că îi iubește mult și că ar vrea să se roage pentru el. De pe 20 nu mai știe nimeni nimic despre el. Mai avea un frate instituționalizat, care e într-un centru de la Berca”, a povestit unul dintre apropiații lui Vasile Burtea, conform sursei citată mai sus.

Inițial s-a vehiculat varianta unei crime, însă, după examinarea cadavrului, s-a ajuns la concluzia că s-ar fi sinucis. Trupul tânărului a fost transportat la morga SML în vederea efectuării necropsiei, iar medicii legiști le vor oferi anchetatorilor mai multe indicii în legătură cu moartea sa.