Varianta Poliției despre accidentul în care a fost implicat Mihai Chirica, primarului Iașului. Cine a fost șoferul care a intrat pe culoarea roșie a semaforului

Publicat: 09/03/2020 | 12:47

Polițiștii din Iași spun că – după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere – vinovat de producerea accidentului în care a fost implicat Mihai Chirica este celălalt șofer. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care conducea un BMW și care ar fi intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Mașina tânărului a intrat în coliziune cu un Ford Ecosport condus de Mihai Chirica. Edilul se afla în mașină alături de fratele său.

 „Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că, un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Păcurari, din municipiul Iaşi, dinspre rond Gama către Piaţa Mihai Eminescu, în intersecţia cu strada Muntenimii, nu ar fi oprit la culoarea roşu a semaforului electric aflat în funcţiune și ar fi pătruns în intersecţie, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Iași. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Poliției Iași.

Mihai Chirica a fost implicat într-un accident rutier ce a avut loc sâmbătă seară – 7 martie -, în zona Moara de Foc din Iași. Ambele mașini au fost avariate, trei persoane, inclusiv primarul, fiind transportate la spital cu răni ușoare. De menționat că atât primarul cât și celălalt conducător auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.