Vârf maxim de viitură pe râul Prut. A fost anunțat cod roșu de inundații. Ultimele informații

Publicat: 26/06/2020 | 12:56

Este aleră pe Prut după ce vârful maxim al viiturii a ajuns și în România. Spre exemplu, la Rădăuți Prut oamenii nu au închis un ochi pe durata nopții. Aici, apele au crescut cu peste doi metri peste cota de pericol. În prezent, este cod roșu de inundații pe Prut.

CITEȘTE ȘI: PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Situația este, de-a dreptul, dramatică. Oamenii patrulează pe malul râului, de teamă că ar putea păți ca în 2008, când s-au trezit cu apa peste ei. Formată în Ucraina, viitura de pe râul Prut a ajuns și în România. Până vineri noapte, la ora 24.00, a fost anunțat cod roșu de inundații pe Prut în amonte de barajul de la Stanca Costești.

Autorităţile sunt în alertă şi deja au evacuat zeci de familii din doua sate. De altfel, la Rădăuți Prut a și fost instalată o tabără de sinistrați. Pentru a face față viiturii, zeci de mii de saci sunt pregătiți pentru a fi umpluți cu nisip.

NU RATA: FURT ÎN PRIMA ZI DE LA DESCHIDEREA MALL-URILOR! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ARAD ȘI A FOST FOLOSIT UN DISPOZITIV SPECIAL

Vârful maxim de viitură pe râul Prut. “Apele Române monitorizează…”

În zonă s-au înregistrat pagube importante. În localitatea Aninoasa, echipele Apelor Române intervin împreună cu cele ale ISU pentru evacuarea apelor din gospodăriile inundate.

Apele Române monitorizează îndeaproape situaţia hidrologică de pe râul Prut. Echipele de intervenţie au intensificat acţiunile de supraveghere a liniei de apărare de pe malul drept al râului Prut, judeţul Botoşani. În localitatea Rădăuţi-Prut, personalul de la Apele Române Prut-Bârlad a montat noaptea trecută linia de apărare formată din diguri mobile şi saci cu nisip”, au transmis aceştia.