Vânzătoarea de ziare care a găsit 19 mii de euro își spune povestea! Tânăra nu a primit nicio recompensă

Publicat: 12/02/2020 | 15:49

Tânăra vânzătore din Iași, care a găsit 19.000 de euro pe stradă și i-a înapoiat imediat proprietarei, a șocat o țară întreagă cu gestul ei, care, de altfel, este normal și corect.

Ana Manole este o tânără mămică din Iași, însărcinată în cinci luni și cu alți doi copii acasă, care muncește zilnic pe străzile orașului pentru a-și putea întreține familia. Femeia vinde ziare cel mai des în parcarea unui centru comercial din Iași. Acolo a și găsit suma enormă de bani și în niciun moment nu s-a gândit să o păstreze, desi are un salariu de numai 1.500 de lei pe lună.

Săptămâna trecută, vânzătoarea de ziare a găsit un portofel în parcarea mall-ului și mare i-a fost mirarea când s-a uitat în interiorul lui și a scos un morman de bani – 19.000 de euro a numărat femeia.

Neștiind cum să procedeze exact, tânăra a mers cu banii acasă și a așteptat cumva să dea de proprietar. După câteva zile în care a văzut că nu găsește persoana în cauză, vânzătoarea s-a prezentat la secția de poliție cu suma găsită. În schimbul banilor, Ana a primit un proces-verbal și, ulterior, suma pierdută a fost înapoiată proprietarei.

Punctul culminant vine abia acum, când, după ce femeia a procedat ca la carte, nimeni nu a decis să-i răsplătească în vreun fel acțiunea, mai ales că este o persoană amărâtă. În schimb, tânăra vânzătoare de ziare din Iaşi a primit aprecierea a zeci de mii de oameni care au aflat despre gestul ei.

O comunitate întreagă de oameni a ales să o răsplătească așa cum se cuvine. Astfel, în această dimineață, tânăra mămica a fost anunțată că peste 3000 de ziare îi vor fi cumpărate, în sumă de aproximativ 10.000 de lei, potrivit Radio Zu.

Ana Manole va primi, cu ajutorul acestui demers umanitar, o sumă importantă de bani, care îi va fi de folos mai ales peste câteva luni, când aceasta va naște și nu va mai putea să lucreze.