Vânzările Apple au scăzut drastic din cauza coronavirusului! Samsung iese în câștig

Publicat: 18/02/2020 | 19:14

Vânzările Apple au de suferit din cauza virusului numit Covid-19, care a alertat întreg mapamondul. Acționarii au precizat că majoritatea fabricilor aflate în China își reiau cu greu activitatea, potrivit Reuters.

Acțiunile Apple au scăzut cu 2% pe burse, în vreme ce titlurile companiilor care furnizează cipuri sau asamblează electronice au scăzut și ele. Analiștii arată că, dacă Apple este afectată, același lucru se întâmplă și cu companiile care depind de China pentru lanțul de producție, cum ar fi Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi. În schimb, cel avantajat în ecuație ar fi Samsung, care produce marea majoritate a smartphone-urilor în Vietnam.

Scăderea acțiunilor a adus o gaură de 30 de miliarde de dolari pentru Apple, însă aceasta are în continuare o valoare de peste 1.420 miliarde de dolari. În ianuarie, Apple a anunțat că se așteaptă la vânzări între 63 și 67 de miliarde de dolari pentru primele trei luni din acest an.

Grupul coreean, Samsung, iese în câștig, așadar. Acesta realizează de 10 ani telefoanele sale în Vietnam, jumătate din producția sa anuală fiind realizată în acest stat. În fapt, Samsung chiar a închis în ultimii ani cele două fabrici ale sale din China, după ce cota sa de piață a scăzut la doar 1% în țara asiatică.