Valeriu Gheorghiţă, despre situația din centrele de vaccinare. „Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic”

Publicat: 11/04/2021 | 23:10

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre situația din centrele de vaccinare și despre îmbunătățirile aduse întregului proces.

Potrivit spuselor medicul Valeriu Gheorghiţă campania de vaccinare este înfloritoare, iar începând de marți numărul persoanelor imunizate zilnic va crește considerabil. Acesta a declarat că începând de săptămâna viitoare, aproximativ 80.000 de persoane vor fi vaccinate zilnic cu ser anti-COVID. (CITEȘTE ȘI: INDIA A DAT DRUMUL LA „FESTIVALUL VACCINĂRII”! PROGRAMUL LANSAT DUPĂ ÎNREGISTRAREA UNEI CREȘTERI RECORD DE NOI CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRE)

„M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (…) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi 24.

Îmbunătățiri aduse platformei de programare

Medicul Valeriu Gheorghiţă a mai declara că au fost aduse unele îmbunătățiri platformei de programare, iar de acum oamenii vor putea vedea numărul de persoane care se află în faţă lor și ritmul de vaccinare în fiecare centru. (VEZI ȘI: O NOUĂ TRANŞĂ DE VACCIN PFIZER VA AJUNGE ÎN ROMÂNIA. CÂTE DOZE O SĂ FIE LIVRATE)

„Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (…) Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca.

În perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson and Johnson”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

 

Sursa foto: Agerpres