Val de jafuri, după întoarcerea românilor din străinătate! Primarul Timișoarei, semnal de alarmă: „Păziți-vă, oameni buni”

Publicat: 27/03/2020 | 18:15

Valul de români veniți din străinătate a început să genereze primele probleme. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, trage un semnal de alarmă și susține că se înregistrează foarte multe jafuri, așa că oamenii ar trebui să fie extrem de precauți. 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu trage un semnal de alarmă, după ce în România au revenit valuri de „indivizi care nu merită respectul”. Într-un clip video postat pe contul lui de Facebook, edilul a explicat că oamenii trebuie să fie extrem de atenți în această perioadă, căci numărul de jafuri a crescut, în plină pandemie de coronavirus. 

Mai mult, edilul Timișoarei explică faptul că foarte mulți apelează la acest lucru, din cauza faptului că nu au din ce trăi în România. Se pare că este vorba de oameni care și în străinătate s-au ocupat de lucruri ilegale și ne-au făcut o imagine negativă.

„Au venit în țară și diverși indivizi care nu sunt demni de respect. Au venit, și eu spun lucrurilor pe nume, indivizi care nu s-au ocupat cu lucruri legale pe unde au fost și acum aici nu au din ce trăi. Știm bine că au existat diverse grupuri de infractori care au furat și au înșelat în fel și chip prin diverse țări, ne-au făcut și o imagine foarte negativă nouă, ca popor.
Mulți dintre ei n-au fost în contact cu noi, ceilalți, mai ales în primii ani după Revoluție, și atunci își închipuiau că așa om fi noi, românii, cum i-au văzut pe aceia, nu foarte mulți, dar suficient de mulți încât să ne creeze această imagine foarte negativă. Aceștia s-au întors, sunt aici, îi și vedem, îi remarcăm ușor. Azi am văzut din mașină cel puțin trei la care sunt convins că nu mă înșel. Au fost și alții, dar acolo poate îi categorisesc eu eronat”, a susținut Robu, pe contul lui de Facebook.
Nicolae Robu îi îndeamnă pe toți cetățenii să fie extrem de atenți și să aibă grijă de bunurile pe care le posedă.
„Deja au început jafurile! Păziți-vă, oameni buni! Aceste personaje nu au din ce trăi și, pe măsură ce trece timpul, probabil că își consumă tot ce au agonisit și vor deveni un pericol în societatea noastră. Nu numai Covid-19 este un pericol, avem și persoane care sunt periculoase. Vă rog să vă luați toate măsurile de protecție vizavi de astfel de persoane”, a conchis Robu.