Văduva unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut, mărturie uluitoare: „Eu am scăpat că beau numai «Mona». Vodka e apă!”. VIDEO VIRAL

Publicat: 04/05/2020 | 19:35

Văduva unuia dintre bărbații din județul Iași care au murit intoxicați cu alcool metilic a reușit să uimească pe toată lumea după ce a dezvăluit ce a salvat-o de la moarte în acea noapte fatidică. Chiar în ziua în care soțul ei a băut spirtul ucigaș, ea a băut vin și s-a culcat în „porumbar”.

În comuna Stolniceni-Prăjescu, mai mulți oameni obișnuiesc să consume spirt, însă „Mona” este cel mai popular. Agafia Teofan are aproape 50 de ani și nu a renunțat la zâmbetul de pe față deși este văduvă de câteva zile, scrie BZI.ro.

Spune că mare nenorocire s-a abătut peste sat după ce spirtul contrafăcut a ajuns în magazine. Despre moartea soțului nu spune prea multe. Era bolnav, iar spirtul contrafăcut nu a făcut decât să-l trimită mai repede pe lumea cealaltă.

Confesiunea unei femei „din popor”

Agafia spune că a fost norocoasă că în ziua în care soțul ei a băut o sticlă de spirt ea a avut ceva bani puși bine și a cumpărat un bidon de vin. Iar spirtul lor „preferat” nu prea se mai găsește de când a lovit pandemia de coronavirus.

El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva cu zâmbetul pe buze.

Totodată, Agafia a ținut să precizeze că bea spirt de ani de zile, însă i-a rămas fidelă „Monei”. „Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus râzând femeia.

Lumea spune că a fost ghinion

Oamenii locului spun că morțile oamenilor au fost ghinion…nu altceva. „Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

Consumatorii de alcool din Brătești, printre care și Agafia, aleg să bea spirt pentru că este mai ieftin, cu doar 12 lei pot cumpăra o jumătate de litru, dar și mai tare.

Din păcate, spirtul pentru o parte dintre consumatorii cronici de alcool din Iași este un fel de mană cerească. Totuși, din când în când, se mai petrece câte o tragedie.