Vaccinul anti-covid, biletul de acces în vacanțe. În ce țări putem merge dacă suntem imunizați

Publicat: 25/04/2021 | 19:36

Granițele mai multor țări vor fi deschise pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Așadar, țări precum Grecia, Oslanda, Georgia, Croația vor primi turiștii vaccinați, fără să mai aibă nevoie de un test PCR.

Una dintre favoritele destinații ale românilor, Grecia, anunță că persoanele care au deja 14 zile de la a doua doză de vaccin pot intra în statul elen fără carantină sau test PCR. Sezonul estival se va deschide oficial începând cu 14 mai. Aceleași condiții le impune și Croația. Unele state, precum Muntenegru, cer doar ca a doua doză de vaccin să fie efectuată cu 7 zile înainte de intrare în țară.

Vești bune sunt și pentru cei care preferă insulele portugheze. Cei imunizați vor putea merge fără probleme pe Insulele Azore și Madeira, dacă au făcut vaccinul anti-covid.  De asemenea, Slovacia a deschis deja granițele pentru cetăteții vaccinați de cel puțin 2 săptămâni cu un vaccin precum Pfizer sau Moderna, sau de cel putin o lună cu un ser precum AstraZeneca.

CITEȘTE ȘI DESCOPERIRE ULUITOARE FĂCUTĂ DE CERCETĂTORI! UN CORONAVIRUS ANTIC AR FI AFECTAT OMENIREA ÎN URMĂ CU MII DE ANI

Lista țărilor în care putem călători dacă suntem imunizați

Aceleași beneficii le vor avea și turiștii care optează pentru Islanda, Georgia, Spania și Cipru, cu condiția să aibă ambele doze de vaccin. În ceea ce privește Thailanda, autoritățile susțin că vor începe să elimine din restricții și să primească călătorii vaccinați începând cu 1 iulie, iar Germania ia în calcul mai multe beneficii pentru persoanele vaccinate complet

VEZI ȘI POLIȚIȘTII DE LA HOLLYWOOD AU ÎMPUȘCAT MORTAL UN BĂRBAT ÎMBRĂCAT CU VESTĂ ANTIGLONȚ

Sursă foto: pixabay.com