Va îngheța anul școlar din cauza coronavirusului? Ludovic Orban a făcut anunțul oficial

Publicat: 06/04/2020 | 12:24

Părinții și elevii au pus, de foarte multe ori până acum, întrebări referitoare la eventuala ”înghețare” a anului școlar din cauza pandemiei de coronavirus, însă o astfel de decizie nu poate fi luată decât în urma unor analize amănuțite care să țină cont de toate punctele de reper și de implicațiile pe termen lung.

Premierul Ludovic Orban –  într-o intervenție la România TV – a declarat că profesorii trebuie să țină cursurile prin toate mijloacele și să ”își facă treaba”, tocmai pentru ca anul școlar să nu fie înghețat din cauza crizei medicale actuale. Deocamdată, cel puțin, din cele transmise de premier, o astfel de soluție nu este luată în calcul.

”N-a existat nicio discuție pe tema șomajului tehnic la cadrele didactice, a spus premierul. Profesorii să țină orele prin toate mijloacele, online, și să-și facă treaba, astfel încât să nu fie înghețat anul școlar. Nu avem în vedere această soluție”, a adăugat Ludovic Orban.

(CITEȘTE ȘI: SONDAJ DE OPINIE. CE CRED ROMÂNII DESPRE CORONAVIRUS ÎN PLINĂ PANDEMIE. TU CE PĂRERE AI DESPRE COVID-19? A FOST CREAT ÎN LABORATOR SAU NU?)

Monica Anisie, ministrul Educației: ”Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus”

La rândul său, Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat că – în acest moment – nu este luată în calcul varianta înghețării anului școlar, iar toate deciziile vor fi luate în funcție de cum va evolua criza coronavirusului în România.

”În acest moment, nu se ia în calcul repetarea anului școlar! Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de învățământ din statele UE. Nu se pune problema înghețării anului școlar! Lucrăm în acest moment la mai multe scenarii pe care le vom face publice în momentul în care vom avea o situație clară cu privire la stare de urgență în care ne aflăm”, a spus ministrul Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (n.red. – decretul pentru starea de urgență), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar. Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a mai spus Monica Anisie.

Întrebată și dacă este posibil ca vacanța să fie prelungită până după Sărbătorile Pascale, Monica Anisie a declarat că primează sănătatea copiilor și siguranța lor: “Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”.

(NU RATA: CINE ESTE BOGDAN MICU, TÂNĂRUL CARE A CALCULAT CÂND SCĂPĂM DE CORONAVIRUS! DATA EXACTĂ ESTE MAI APROAPE DECÂT NE PUTEAM IMAGINA)