Unul dintre cele mai vizitate monumente din lume se redeschide pentru public din 25 iunie

Publicat: 09/06/2020 | 21:36

Lumea pare că începe să se relaxeze după ce a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Numărul de noi cazuri de COVID-19 a început scadă, iar ca urmare majoritatea țărilor au recurs la măsuri de relaxare, oamenii întorcându-se la activitățile normale.

În acest context favorabil, a fost anunțată redeschidere unuia dintre cele mai vizitate monumente din lume. Este vorba de Turnul Eiffel, care se deschide pentru vizitatori începând cu data de 25 iunie. Din cauza epidemiei de coronavirus, acesta a fost închis pentru mai bine de trei luni. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI EXCELENTE. SE VOR RELUA CURSELE PE RUTA BUCUREŞTI-PARIS. ZBORURILE SE VOR FACE CU MĂSURI SPORITE DE SIGURANȚĂ)

 „Suntem nerăbdători ca Turnul să primească din nou vizitatori, desigur sub măsuri de protecţie stricte şi în cadrul actualelor măsuri sanitare în vigoare”, noteză în comunicat directorul general al societăţii care administrează monumentul, Patrick Branco Ruivo, scrie Agerpres. (VEZI ȘI: ROMÂNUL CU CORONAVIRUS TRIMIS ACASĂ DE MEDICII DIN PARIS A MURIT. “ARE TREI COPII CARE ÎL AȘTEPTAU ACUM DE PAȘTE SĂ…”)

Deși Turnul se redeschide, cei care intenționează să îl viziteze trebuie să respecte anumite reguli. Pentru a avea acces în turn se recomandă cumpărarea biletelor de pe internet, utilizarea obligatorie a măştilor de protecţie, iar un sistem de semnalizare va fi instalat în întregul monument pentru gestionarea în ordine a vizitatorilor, al căror număr va fi limitat atât pe etaje cât şi la intrare, urmând să fie efectuată o dezinfecţie zilnică a spaţiilor publice.

Pentru că pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă nu a fost eliminat, doar o parte a Turnului Eiffel se va redeschide. În această primă fază, accesul se va face exclusiv pe scări şi până la etajul doi, cu intrarea prin aripa de est şi ieşirea prin vest pentru a minimiza contactul între vizitatori.  Iar ascensorul principal nu va fi redeschis deocamdată, utilizarea sa va depinde de evoluţia crizei sanitare.

Turnul Eiffel a fost închis pentru public din cauza pandemiei de coronavirus la 13 martie.