Unul dintre cei mai căutați infractori români a fost prins în Marea Britanie

Publicat: 04/08/2020 | 14:29

Unul dintre cei mai căutați infractori români a fost prins în Marea Britanie și extrădat în România. Vasilică Baciu, din Iași, a fost condamnat încă din 2014 la patru ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă a fost de negăsit.

Acum câteva săptămâni, Vasilică Baciu a fost prins după ce s-a dat de gol cu o fotografie postată pe Facebook, în care apărea într-un parc din Londra.

El a fost prins de oamenii legii și judecat pentru extrădare. În timpul procesului, el a refuzat să fie trimis în țară invocând condițiile proaste din penitenciarele românești. (CITEȘTE ȘI: CRIMINALUL LUI EMI PIAN, VIAȚĂ DE NABAB! CIPRIAN NAPY „ȘI-O ARDEA” CĂLARE PRIN MUNȚI)

„Acolo e mucegai, infecții și gândaci. Nicio persoană nu ar trebui să fie expusă unor astfel de condiții”, s-a plâns Baciu magistraților englezi. Aceștia au decis, totuși, ca românul să își execute pedeapsa acasă.

Astăzi, 4 august, polițiștii au anunțat că Vasilică Baciu a ajuns deja în țară: „În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iaşi, acesta a fost predat din Marea Britanie și depus în Penitenciarul Aiud, la data de 31 iulie 2020.”

Vasilică Baciu, condamnat la patru ani de închisoare

Vasilică Baciu l-a ucis în noaptea de 21 septembrie 2013 pe atletul de performanță Ștefan Pavel, cu care se știa de mai mulți ani. În noaptea tragediei, atât victima cât și agresorul au consumat alcool. Cei doi s-au văzut în fața unui club din Iași și s-au luat la ceartă. (VEZI ȘI: ANDREEA BĂLAN RECUNOAȘTE CĂ A FOST BĂTUTĂ DE GEORGE BURCEA?! MESAJUL INCREDIBIL DIN NOUA PIESĂ: „POȚI SĂ DAI…”)

Victima l-a scuipat pe Baciu iar acesta a lovit-o cu pumnul și picioarele. Ștefan Pavel a căzut cu capul de pavaj și a rămas inconștient. Ulterior, a murit la spital. Ștefan Pavel avea 26 de ani şi a fost campion naţional la atletism şi medaliat cu bronz la campionatele europene.